mandag den 30. januar 2012

Ny kjole

Jeg har længe haft lyst til at sy "noget" af dette stykke dobbeltvævede stof, men jeg vidste bare ikke hvad det skulle være.


Af forskellige omveje, kom ideen til denne ganske enkle Onion kjole (#5042).



For at peppe den lidt op, har jeg valgt bruge "den anden retside" til hals- og ærmekanter, samt sætte pink taftfoer i. Foeret bliver synligt, når jeg bukker ærmekanten op.


Og bare rolig, jeg har husket at brodere navn i foeret...


Som en anden detalje, valgte jeg i dette symetriske stof, at klippe mønsterdelene, så jeg har fået en flot symetrik i stoffets mønster på kjolen, samt at bruge en del tid, på at få klippet og senere syet for- og bagstykke sammen, så mønstret i stoffet passer sammen og danner en flot spegling.

Her illustreret med et billede af sidesømmen.


 
 

søndag den 29. januar 2012

Vendbar jakke

For noget tid siden så jeg et show med Nancy Zieman og Betty Cotton, hvor de syede vendbare jakker, efter Betty Cottons principper "Cotton Theory".
Det så simpelthen så smart ud, at jeg måtte prøve. Jeg har købt stof til ikke mindre end TO jakker, men ikke fået syet nogle af dem, da jeg ikke har kunnet beslutte hvordan jeg ville quilte stoffet.
Heldigvis faldt jeg over et stykke færdigquiltet stof, som jeg straks så muligheder i.
Ved hjælp at et Butterick mønster (#5467), har jeg fået syet denne jakke.



Detalje fra skulderen, hvor både skuldersømmen og jakkens dobbeltfoldede forkant er synlig.

Den specielle syteknik har givet mulighed for at lave en slids forneden på sidesømmen, samt forneden på ærmerne

Her ses jakken med "den anden retside" vendt ud


fredag den 27. januar 2012

Flotte syprøver

På 5D kurset for 14 dage siden, arbejdede vi med korssting.
Det kan umiddelbart være svært at forudse, hvilken størrelse sting, passer til antallet af tråde i stinget, som igen skal passe med en bestemt broderitråd.
Jeg opfordrede derfor mine kursister til at lave en stingprøve, med forskellige stingstørrelser og forskellige antal tråde.
Denne opfordring havde flere taget op, nedenunder vises et nogle eksempler på kursisternes flotte hjemmearbejde.



Godt gået.

torsdag den 26. januar 2012

Inspirerende 5D aften

Jeg tror vi alle RIGTIG gerne ville have set håndboldkampen i aftes.
Det kunne vi nu ikke, vi skulle lege med 5D, så vi allierede os med det næstbedste - resultatopdateringer på mobilen!
Jeg må indrømme, at jeg ind imellem mistede koncentrationen, når telefonen brummede og mine fingre kriblede for at læse resultatet.
Heldigvis gik det jo godt. Vi fik styr på monogrammer og cutworknåle og drengene vandt håndboldkampen og kan spille r.... ud af bukserne i semifinalen på fredag - og den kamp skal jeg SE!!!
Efter kampen og efter at vi havde fået styr på de sidste cutworknåle, var der tid til overs til lidt "lommeuld"
"Lommeuld" er nogle små 5D øvelser jeg kan tage frem, når der er tid til overs i undervisningen. Denne gang handlede øvelsen om Contour Stitch.
Øvelsen opstod egentlig ved, at jeg lavede en fejl, da jeg skulle "oversætte" opgaven fra 4D til 5D. Men som med så mange andre fejl, udviklede denne fejl sig til en masse spændende broderier.


Første billede viser det oprindelige broderi med Contour Stitch.
De næste billeder viser nogle af de afledte broderier vi fik lavet.




Tak for en rigtig hyggelig aften

Nye tider - ny blog

Jeg var i fredags til kreativ infodag arrangeret af FOF.
Ideen med dagen var, at vi som undervisere skulle blive mere opmærksomme på/bedre til at udnytte internettets muligheder i forbindelse med og promovering af vores undervisning.
Første oplæg kom Lis Karlsson fra Karssons Kludeskab med. På en sjov og indlevende måde fortalte hun om de muligheder hun selv benyttede i hendes daglige arbejde, for at blive mere synlig på nettet.
Dette indlæg inspirerede mig til at flytte min blog, så jeg får nye (og bedre!) muligheder for at vise det jeg gerne vil. Du kan selvfølgelig stadig læse mine tidligere blogindlæg. Du skal blot klikke på linket øverst til højre.
Jeg håber også du vil benytte de nye muligheder for at skrive kommentarer (klik på "kommentar" ligen nedenunder indlægget) og tilmelde dig som fast læser (det gør du øverst til højre, lige under linket til min "gamle" blog).