lørdag den 30. januar 2016

Nogle gange er en prøve bare - en prøve

Jeg skal afholde et sådan-kan-du-sy-en-t-shirt-med-overlocker kursus hos Stof og Sy i Skanderborg på fredag og i den forbindelse har jeg syet en prøve, der forhåbentlig altid vil forblive en prøve og ikke kommer til at danne mode...


Der er både raglan ærme og isat ærme, der er forskellige kantafslutninger og flere forslag til tråd.
Jeg glæder mig til at se, hvad kursisterne siger til min kursusprøve.


torsdag den 21. januar 2016

Brreee det er koldt derude

Brrreeeeee hvor er det koldt udenfor.
For at kunne holde varmen når jeg er ude, har jeg "udbygget" min Mary hue med en indvendig fleecekant, så jeg kan holde vinden fra ørene.


Fleecen er en rest fra min badekåbe, men det var den farve der sås mindst fra retsiden.
Båndet har jeg syet på - i hånden! - med heksesting langs den nederste kant og langs båndets øverste kant. For at båndet ikke skal "falde ned" under strikkanten, har jeg syet en ekstra heksestings stikning et par cm. fra kanten.


Mønstret på Maryhuen er fra Stof og Sy, jeg har dog hæklet to omgange fastmasker forneden, da jeg havde fået den strikket for kort.

Der er ikke minusgrader i min systue endnu, men min ånde er så tyk, at jeg ikke kan se noget dernede, så nu har jeg flyttet min symaskine op i stuen. Ikke den mest optimale løsning, men alternativet er, at jeg slet ikke kan sy, så så er computerbordet trods alt bedre. Heldigvis har jeg en fantastisk udsigt fra stuevinduet, dels på min smukke - dog lidt trætte - fødselsdagsbuket, dels på de rimklædte buske ude ved vejen.


Jeg nyder det flotte vejr, men vil nu gerne snart have plusgrader, så jeg igen kan flytte ned i systuen.



torsdag den 14. januar 2016

Værtindegave

I går var jeg ude og besøge min tidligere nabo.
De købte mit hus, da jeg flyttede fra Vestbirk, så det er lidt som at komme hjem, når jeg besøger dem og selvom vi ikke har set hinanden længe, fortsatte vi bare snakken, der hvor vi stoppede sidst. Det er altså skønt med sådan nogle venner!

Forbi det er ved at være meget længe siden jeg har været på besøg, havde jeg en lille værtindegave med.


To små broderede Swedish Santas og en hyacint. Jeg ved godt det ikke lige er sæson for nisser, men modtageren ved godt, hvorfor hun har fået nisser i januar.

Knus og tak for en hyggelig eftermiddag i Vestbirk.

Hvis du har lyst kan du finde opskriften på nisserne ved at klikke her.


onsdag den 13. januar 2016

Min nye badekåbe

Den første julegave jeg syede til Steen for 12 siden var en badekåbe i blødt fleece. Siden har jeg med jævne mellemrum "lånt" den - den var bare blødere og varmere end min egen.
Nu har jeg så - endelig vil Steen nok sige - taget mig sammen og syet en ny badekåbe til mig selv. Den er syet efter samme mønster som Steens og i superblødt fleece, så nu skulle jeg gerne kunne lade hans være i fred.


Jeg har syet alt "det indvendige" med overlockeren og "opdaget", at jeg er indehaver af de bedste "overlockknappenåle" - Wonder Clips!
De holder godt sammen på stoffet og de er så store, at de ikke kan komme ind under trykfoden og derved ind i kniven og ødelægge den. Hvorfor har jeg dog ikke tænkt på det noget før?


Rundt langs den nederste kant og ærmekanterne har jeg syet en hjemmelavet bredt satinbånd, i stedet for "bare" at lægge fleecen op.

Mens jeg sad og syede, opdagede jeg til min store ærgrelse, at der var en lang revne på forstykket, hvor alle "hårene" var væk.


Det er jo når sådan noget sker, altså det uplanlagte, at man må tænke kreativt, så jeg besluttede mig for at lappe hullet med et broderi, men inden jeg kom så langt, ombestemte jeg mig - heldigvis - og broderede i stedet på en lomme af samme satinstof som kantebåndene og brugte lommen til at dække for revnen, efter jeg havde lappet den sammen.

Og når jeg selv skal sige det, så er badekåben altså blevet pænere med lomme på, så som Severinsen ville have sagt: "Der er ikke noget, der så skidt, at det ikke er godt for noget!"



mandag den 11. januar 2016

"Moster" for 4. gang

Den 22. december blev jeg "moster" for 4. gang.
Ligesom til de andre har jeg syet et personligt legetæppe og denne gang har jeg ladet mig inspirere af Husqvarna Vikings Monster Fun broderikort # 291.
Der er så mange sjove muligheder for at lege. Jeg har broderet en masse arme, ben og øre på forskelle materialer, så der er noget at mærke på og syet disse dele ind i sømmene på et fleece patchwork tæppe.


Fleecen er for størstedelens vedkomne rester fra tøj og tæpper jeg har syet til "lillebrors" store søskende.
Yderst har jeg syet fire udstoppede ben. I det ene ben har jeg gemt en rangle.
Jeg syede også to monsterpuder i strækvelour. Den ene fik en dårlig tand og en rangle i "maven".

På bagsiden har jeg syet en lækker blød fleece og imellem de to lag en tynd fleece, for at udjævne sømrummene lidt. Quiltningen var hurtig overstået. Jeg syede en "slangestikning" ned i hver gennemgående sammensyning.

Efter en vask og tørretumbling blev tæppet superblødt og lækkert og "lillebror" har allerede taget det i brug.


lørdag den 9. januar 2016

Jeg sad og rodede rundt i fanerne i stifinderen i går og fandt et sted, hvor man kan lave en masse personlige indstillinger, blandt andet kan man indstille sin Explorer til kun at vise ikoner. Da jeg har set flere, der har haft problemer med, at de kun kan se 6D ikoner og ikke små billeder af broderierne, har jeg lavet en video, der viser, hvor fluebenet kan sættes/slettes alt efter, hvad man ønsker.
Håber det kan hjælpe



torsdag den 7. januar 2016

Monster lækre julegaver

Efter en hård og meget lang sygdomsperiode, er jeg ved at være så meget ovenpå igen, at jeg har glædet mig til og ikke mindst nydt at sy julegaver til den netop overståede jul.

Det har primært været "Mosters Design" der har været i gang og det er blevet til heldragter til de tre stor. Så nu kan de blive henholdsvis hund, minion og prinsesse.


Da jeg skulle sy de lange lynlåse i, brugte jeg Wonderclips i stedet for almindelige knappenåle, til at holde styr på lynlåsen.



Her bagefter tænker jeg "hvorfor har jeg dog ikke gjort det noget før" for det da så ufattelig meget lettere at bruge clips end knappenåle til at holde lynlås og stof sammen!

For at lave lidt sjov, har jeg syet syet monsterpudebetræk til at opbevare drengenes dragter i, når de ikke har dem på.



Monsterbroderierne er fra det nye Husqvarna Viking broderikort #291 Monster Fun.